X
GO

Wie zijn wij...

Het Karel de Grote College is een school voor voortgezet vrijeschoolonderwijs, gevestigd in een uniek gebouw in het hart van Nijmegen. Met ongeveer 800 leerlingen en 120 medewerkers (OP en OOP) zijn wij een overzichtelijke school, waar iedereen elkaar kent, met veel aandacht voor kunst, cultuur en beweging. Dat dit goed te verenigen is met reguliere leertrajecten bewijzen onze prima examenresultaten.

Behalve als vrijeschool met specifieke pedagogische kenmerken, is de school ook ingericht in examentrajecten: mavo (incl. lwoo), havo en vwo (atheneum). Vrijeschoolonderwijs ontwikkelt zich van een zogenaamde traditionele vernieuwingsschool tot een nieuwe school, met de vrijeschoolbeginselen als pedagogische basis en de ‘gewone’ examentrajecten als onderwijsorganisatorische basis. Het Karel de Grote College probeert deze ontwikkeling concreet en praktisch vorm te geven, in samenspraak met ouders en met aandacht voor de stem van de leerling.

We werken met twee heterogene brugjaren, vanuit de gedachte: je kunt nog alles worden en individuele ontplooiing heeft tijd nodig. We besteden veel aandacht aan kunst en cultuur in een kleinschalige, sfeervolle en veilige leeromgeving. We zijn een gezonde school: gezondheid is een basisvoorwaarde voor de succesvolle ontwikkeling van jonge mensen.

De school werkt sinds schooljaar 2017 – 2018 met verlengde lestijden. Na het periodeonderwijs (90 minuten) volgen voornamelijk lessen van 70 minuten. Dat zorgt voor minder lessen per schooldag (maximaal 5) en een maximale eindtijd van 15.35 uur.

- Ons onderwijs is op de leeftijdsfase afgestemd, met aandacht voor wat op een bepaalde leeftijd ‘nodig’ is.

- Onze lessentabel verdeelt evenwichtig de cognitieve, de sociaal-emotionele en de kunstzinnige elementen.

- We werken in leergroepen die de eerste 2 schooljaren heterogeen van samenstelling zijn, zodat leerlingen ook van elkaar kunnen leren.

- We zijn een kleine, overzichtelijke school, waar iedereen elkaar kent.

- We hebben veel aandacht voor kunst, cultuur en beweging.

- We bieden aansprekend en eigentijds vrijeschoolonderwijs, met een aantal unieke accenten.

- We differentiëren pas vanaf leerjaar 3 in examentrajecten: mavo (incl. lwoo), havo en vwo (atheneum).

 

 

 


Vacature receptionist(e)

Het Karel de Grote College is per 1 februari op zoek naar een enthousiaste receptionist(e). We zoeken voor 1 dag in de week iemand die het receptiewerk kan verzorgen tussen ongeveer 8:30 en 15:30 uur. Het gaat bij (sterke) voorkeur om de vrijdag, maar belangstellenden die niet op vrijdag beschikbaar zijn, maar wél op een andere dag: ook graag reageren.
We zoeken iemand met veel energie, een goed humeur, een flexibele, dienstverlenende instelling en een warm hart voor onze leerlingen en medewerkers.

Onze receptionist(e) is de spin in het web, het visitekaartje van de school en vaak het eerste aanspreekpunt. De belangrijkste werkzaamheden zijn natuurlijk de balie- en loketactiviteiten: ontvangen en doorverwijzen van bezoekers en leveranciers; het inchecken van laatkomers (leerlingen); het beantwoorden van inkomende telefoongesprekken (doorverbinden, terugbelverzoeken maken), eenvoudige administratieve werkzaamheden en alle voorkomende hand- en spandiensten die een bruisende schoolomgeving vraagt!
Een uitgebreide functieomschrijving is op aanvraag beschikbaar.

Het betreft een aanstelling van 8 uur per week. Bij een dienstverband binnen onze stichting betekent dit een aanstelling van 0,2 FTE (1 dag, 2 dagdelen) in schaal 4 van de CAO-VO. Andere contractvormen zijn bespreekbaar. Het gaat voorlopig om een tijdelijke aanstelling. Reacties (korte motivatie en cv) graag z.s.m. naar mw. Jolanda van Dieten (directiesecretaresse) via j.vandieten@kgcnijmegen.nl.

 

Vacature kantinemedewerker

Voor onze gezellige en gezonde schoolkantine zijn wij zijn per direct op zoek naar een enthousiaste en gemotiveerde medewerker die van aanpakken weet. Het gaat om de woensdag- en donderdagochtenden, van 8:30 tot 12:30 uur.
De werkzaamheden bestaan uit het voorbereiden van het assortiment, het assisteren bij de uitgifte tijdens de pauze en het opruimen en schoonmaken daarna. Daarnaast vragen we een bijdrage aan de werkzaamheden ten behoeve van de hygiënevoorschriften. 

Het betreft een aanstelling van 8 uur per week in schaal 3 van de CAO-VO. Andere contractvormen zijn bespreekbaar, evenals een combinatie met onze vacature ‘receptionist’. Het gaat voorlopig om een tijdelijke aanstelling. Ervaring in een vergelijkbare werkomgeving (onderwijs, horeca) strekt tot de aanbeveling. Reacties (korte motivatie en cv) graag z.s.m. naar mw. Jolanda van Dieten (directiesecretaresse) via j.vandieten@kgcnijmegen.nl.

 

Open sollicitaties

In het algemeen geldt dat open sollicitaties welkom zijn, voorzien van curriculum vitae, per e-mail gericht aan mw. J. van Dieten (j.vandieten@kgcnijmegen.nl).


Stage informatie: bekijk ons stage-pagina of mail naar opleidingen@kgcnijmegen.nl.


Acquisitie naar aanleiding van de hier geplaatste vacatures wordt niet op prijs gesteld!