X
GO

Lesroosters

Het lesrooster op het KGC bestaat uit 2 roostertijdvakken en 12 periodes: Het eerste roostertijdvak loopt van begin schooljaar tot eind januari, het tweede van eind januari tot einde schooljaar. Elk eerste lesuur is het Hoofdonderwijs: Dit is een les van 1,5 uur die wordt verzorgd in 12 periodes van 3 (soms 2 of 4) weken. Zie ook: https://www.kgcnijmegen.nl/Onderwijs.aspx. Het rooster voor de andere lessen blijft hetzelfde voor elk half jaar, uitzonderingen en dagelijkse wijzigingen daargelaten.

Voor het Karel de Grote College worden de roosters gemaakt via het programma Zermelo. Alle leerlingen krijgen een individueel lesrooster met uitsluitend de lessen die zij volgen. Deze roosters worden ook in Magister gezet. Leerlingen kunnen de roosters bekijken via de WebApp van Zermelo en via Magister, ouders kunnen de roosters alleen in Magister zien.

In de school is het gebruik van mobiele telefoons niet toegestaan. Roosterwijzigingen kunnen in de school altijd geraadpleegd worden op de informatieborden in de hal bij de ingang en in de kantine.

Op de website staat de jaarplanning voor het periodeonderwijs (hoofdonderwijs). In deze planning kunnen nog wijzigingen komen vanwege lokaalwissels, uitval, docentenwissels, e.d.. Kijk voor het actuele rooster daarom altijd naar het rooster in Zermelo of Magister.

Lesrooster Actueel

Jaarplanning

Jaaroverzicht Hoofdonderwijs

Opmerking: Kijk altijd in het actuele rooster

Lestijden

  • Verkort rooster