X
GO

Albinisme : Sponsorloop

Geplaatst op:
Albinisme : Sponsorloop

Elk jaar zetten leerlingen van Vrijescholen van over de gehele wereld zich in om geld in te zamelen voor een goed doel.

Dit jaar, 2021, werd een initiatief gesteund dat was ingebracht door een leerling uit de examenklas: een project via MOV Herveld, om Albino’s in Tanzania een veilige toekomt te geven. De leden van de MOV Herveld, zowel in Nederland als in Tanzania, waren blij verrast en diep onder de indruk van het enorme bedrag dat is opgehaald tijdens de sponsorloop van het Karel de Grote College. Het enthousiasme en de interesse van de leerlingen was hartverwarmend.

Het doel was om veel geld op te halen om elke Albino een fijne en vooral veilige toekomst te kunnen bieden. En het eindresultaat is onbeschrijflijk... zo fantastisch!! Aldus een woordvoeder van MOV Herveld.

Met deze opbrengst kunnen we veel Albino-gezinnen voorzien van eerste levensbehoeften maar ook huizen verbeteren en / of beveiligen en zelfs nieuwe huizen bouwen wat ook weer voor veel werkgelegenheid gaat zorgen. De priesters Jovin en Herman plannen en regelen alle zaken in Tanzania.

Op de site MOVherveld.nl staat op de homepage onder projecten: Albinisme wanneer u hier op klikt kunt u onderaan de pagina nogmaals klikken op “lees hier meer” voor meer informatie over een aantal Albino gezinnen.

| Terug

Archief