X
GO

Onderwijsstaking 15 maart

Geplaatst op:
Onderwijsstaking 15 maart

Vrijdag 15 maart is een gewone lesdag op het Karel de Grote College.
De onderwijsbonden AOb en FNV Onderwijs en Onderzoek houden vanaf 11 maart een actieweek voor meer investeringen in het onderwijs en hebben een landelijke stakingsdag voor alle onderwijssectoren aangekondigd op vrijdag 15 maart aanstaande. De bonden voeren deze acties omdat zij extra investeringen in het onderwijs noodzakelijk vinden. Dat vinden de werkgevers overigens ook en vanuit de VO-raad wordt hierover met de overheid overleg gevoerd.

Op het KGC maken 9 docenten van hun recht op staking gebruik en geven aanstaande vrijdag geen les. Ten aanzien van de afhandeling hiervan volgen wij de adviezen van de werkgeversorganisatie (VO-raad). Dat betekent dat lessen die uitvallen omdat een werknemer staakt niet worden doorbetaald en dat deze lessen ook niet mogen worden vervangen.

De lesroosters voor aanstaande vrijdag zien er zodanig uit dat er voor alle klassen voldoende onderwijs verzorgd kan worden. Vrijdag 15 maart wordt dan ook een gewone schooldag, zij het dat er wat meer lesuitval is dan gebruikelijk. De roosterwijzigingen worden op de gebruikelijke wijze op de website van de school gepubliceerd.

| Terug

Archief