X
GO

Wintersportreis 2020

Na een daverend succes eerdere jaren gaan we komend schooljaar in de voorjaarsvakantie weer een paar dagen wintersporten in Gerlitzen, Oostenrijk! We vertrekken op zaterdag 22 februari om 7:30 uur op school en we zijn op donderdagochtend 27 februari rond 8.30 uur weer terug.
De reis is voor leerlingen uit de klassen 10 t/m 12. Je hoeft geen ervaring te hebben om mee te kunnen want we hebben vier lokale skileraren tot onze beschikking! Het is dan ook de bedoeling om in groepjes de piste op te gaan, ongeacht je niveau.

Inschrijven

Inschrijven kan t/m vrijdag 29 november. Om uw kind aan te melden voor de reis moet u het online aanmeldformulier invullen. Daarnaast moet u samen met uw kind het toestemmingsformulier uitprinten en ondertekenen waarin u enerzijds toestemming geeft dat uw kind mee mag op de reis en waarin u en uw kind anderzijds blijk geven op de hoogte te zijn van en akkoord te zijn met de gedragsregels tijdens de reis.

Het toestemmingsformulier (twee zijden) kan in de rode brievenbus bij de administratie ingeleverd worden. Dit moet uiterlijk vrijdag 29 november in de grote pauze gedaan zijn.

Uiteraard willen we graag dat alle leerlingen die zich aanmelden mee kunnen (dat was afgelopen reizen wel het geval). Mochten er meer aanmeldingen dan plekken zijn dan proberen we in eerste instantie een grotere bus te boeken en meer kamers in het verblijf te krijgen. Mocht dit niet kunnen dan zijn we helaas genoodzaakt te loten.

De piste op

We zullen allemaal, onder leiding van een ski-leraar of docent van school, in groepen de piste op gaan. De groepen zullen gemaakt worden op basis van ervaring.

Paklijst

 • Paspoort of ID-kaart
 • Verzekeringspas en EHIC-kaart *
 • Goede wintersportkleding zoals een skibroek, ski-jas, (waterdichte)handschoenen, muts, sjaal, dikke sokken en een skibril.
 • Voldoende eten en drinken voor de heenreis.
 • Zakgeld voor de lunch op de piste.
 • Toiletgerei
 • Handdoek(ken)
 • Pantoffels o.i.d.
 • Busschoenen
 • Goede schoenen voor in de sneeuw (bergschoenen, sneeuwschoenen o.i.d., hoge waterdichte schoenen).
 • Sportieve kleding
 • Ondergoed
 • Iets leuks zoals een instrument en/of een spelletje.

* Zorg ervoor dat uw kind naast de verzekeringspas ook een EHIC-kaart bij zich heeft (Europese gezondheidskaart oftewel een European Health Insurance Card (EHIC)). Met de EHIC heb je recht op noodzakelijke medische zorg in het buitenland. Bij sommige zorgverleners staat deze automatisch op het zorgverzekeringspasje. Is dit niet het geval en heeft uw kind deze kaart nog niet in bezit dan kunt u deze kosteloos aanvragen op www.ehic.nl. De pas ontvang je binnen vier dagen thuis. De EHIC is persoonsgebonden en dient daarom voor elk gezinslid apart te worden aangevraagd. Wat je nodig hebt voor de aanvraag is je verzekeringsnummer en je BSN-nummer.

Kosten

De wintersportreis kost €500,- per deelnemer. Dit is inclusief vervoer, verblijf, ontbijt, avondeten, skipas, wintersportverzekering, materiaalhuur (ski’s/snowboard, ski/snowboardschoenen, skistokken en helm) en skileraren. Als uw kind eigen materiaal meeneemt dan krijgt u een korting van €20,- (let op: er geldt een helmplicht).

Betalen

Als u uw kind heeft aangemeld krijgt u via WisCollect begin december een mail over de betaling van de reis. U kunt in WisCollect ervoor kiezen:

 • Het bedrag van €500,- in één keer af te laten schrijven via iDeal of een overboeking.
 • Het bedrag in vier termijnen (€125,- per termijn) af te laten schrijven.

Kiest u voor overboeking in WisCollect dan dient u het bedrag (eventueel in termijnen) zelf over te maken op rekening NL30 RABO 0129 885 134 t.n.v. Karel de Grote College. Dit doet u dan onder vermelding van “wintersportreis kgc + naam leerling”. Uiterlijk 15 december 2019 moet in ieder geval een eerste betaling gedaan zijn van ten minste €125,-.

Meer informatie

Voor extra informatie of vragen kun je terecht bij mevrouw Roest (n.roest@kgcnijmegen.nl).