X
GO

Wintersportreis 2023

In de voorjaarsvakantie is er de mogelijkheid om mee te gaan op wintersportreis met leerlingen van klas 10 t/m 12 en docenten van het KGC. Deze reis maakt geen onderdeel uit van het curriculum van de school en je kunt je hiervoor dan ook vrijwillig opgeven. Voor deelname vragen we een financiële bijdrage.

Inschrijven kan tot en met vrijdag 2 december 2022. Aanmelden kan via het formulier rechts op deze pagina. Uiteraard willen we graag dat alle leerlingen die zich aanmelden mee kunnen (dat was afgelopen reizen wel het geval). Mochten er meer aanmeldingen dan plekken zijn dan proberen we in eerste instantie een grotere bus te boeken en meer kamers in het verblijf te krijgen. Mocht dit niet kunnen dan zijn we helaas genoodzaakt te loten.

De kosten voor deze reis bedragen €675,- per leerling (zie overzicht onder het kopje kosten: € 575 vaste kosten en € 100,- voor lunch en eventuele extraatjes op de piste en voor tijdens de reis). Het niet kunnen betalen van dit bedrag mag geen reden zijn om leerlingen uit te sluiten van deze reis, echter uw bijdrage is voor onze school zeer belangrijk. Bij niet voldoende financiële bijdrage van ouders/verzorgers kunnen we de reis niet organiseren. Als dit het geval blijkt te zijn, dan zullen we dat ook op tijd aan jullie laten weten. Concreet betekent dit dat deze reis alleen door kan gaan als op 21 december 2022 minimaal 90% van de deelnemers het volledige bedrag heeft betaald.

We willen tevens nu al aangeven dat we in gesprek zijn met leerlingen, ouders en collega’s of we deze reis in de toekomst blijven aanbieden.


Programmaonderdelen

We gaan vier dagen wintersporten. Op zaterdag 18 februari verwachten we de leerlingen om 7.15 uur op school, de bus vertrekt om 7.30 uur naar Gerlitzen, Oostenrijk. De bus rijdt rechtstreeks van en naar school, er worden geen leerlingen onderweg opgehaald of afgezet.
We zullen allemaal, onder leiding van een skileraar, oud-leerling of docent van school, in groepen de piste op gaan. De groepen zullen gemaakt worden op basis van ervaring. Naast het wintersporten is er elke avond een avondprogramma (fakkeltocht, disco-avond en nog een nader te bepalen activiteit).
We verwachten op donderdagochtend 23 februari rond 8.30 uur weer terug op school te zijn.


De 10 piste-regels

We gaan de piste op en dat betekent dat we weten hoe we ons moeten gedragen op de piste. Zorg ervoor dat je de 10 piste-regels kent (zie het document hier rechts op de pagina).


Skigebied

Het overzichtelijke skigebied ‘Gerlitzen’ heeft ideale omstandigheden voor beginnende skiërs, maar
biedt ook voor gevorderde skiërs mooie skipistes. Naast de mooie brede afdalingen is de lange afdaling naar Klösterle een uitdaging voor de ervaren wintersporters. De liftcapaciteit en sneeuwzekerheid is de laatste jaren sterk uitgebreid. De gondel en de overdekte vierpersoons stoeltjesliften brengen je in korte tijd zonder lang te hoeven wachten naar boven. De meeste pistes zijn met sneeuwkanonnen uitgerust.
Hoogte: 900 - 1911 meter
Aantal liften: 18
Geprepareerde pistes: 53 km, 10 km makkelijk, 39 km gemiddeld, 4 km moeilijk


Logeeradres

Jugendgästehaus Cap Wörth ligt aan de oever van de Wörthersee op ca. 22 km (ca. 25 minuten met de bus) van de Gerlitzen Bahn. Het grootste deel van de kamers is met eigen douche en toilet ingericht. Er is een gymzaal, zwembad en een theaterzaal. Er is een verwarmd depot voor de ski’s en een droger voor de skischoenen. De verzorging bestaat uit een uitgebreid ontbijtbuffet en een driegangenmenu in de avond.


Bereikbaarheid

De leerlingen mogen hun telefoon meenemen. De reisleiding is tijdens de reis bereikbaar. Telefoonnummers zullen de week voor vertrek gedeeld worden met de leerlingen.


Reisleiding

Nienke Roest, Bram Jansen, Axel Venker, Dieuwertje Verheijen, Annemarieke Visser, Teun Sibon, Lieve Muller en Bram Dozeman zijn op deze reis de reisleiders. Daarnaast zullen ook een aantal oud-leerlingen mee gaan ter ondersteuning (zowel op als naast de piste).


Corona

In Oostenrijk kunnen andere regels rond corona gelden dan in Nederland. We gaan ervan uit dat alle deelnemers zich aan de dan geldende regels houden.


Kosten

De kosten van deze week bedragen €575,- per leerling. Hieronder kunt u een overzicht vinden wat bij deze prijs inclusief is. Om in deze kosten te voorzien, vragen wij een geheel vrijwillige bijdrage.
Voor de eventuele betaling van (een gedeelte van) deze vrijwillige bijdrage ontvangt u een apart bericht met betaalinstructies via WisCollect per e-mail.

Overzicht wat bij de prijs inbegrepen is:

 1. Vervoer per luxe touringcar van school naar accommodatie en terug.
 2. Vier overnachtingen op basis van halfpension.
 3. Vier dagen liftpas voor het gebied Gerlitzen Alpen.
 4. Alle dagen vervoer van accommodatie naar piste en terug.
 5. Ski- of snowboardmateriaal, inclusief helm (indien je alles zelf meeneemt krijg je €20,- korting op de totaalprijs).
 6. Skiles/skiën in groep (met Oostenrijkse skileraar, oud-leerling en/of docent van school).
 7. Avondprogramma.

Tevens wordt ook gevraagd iedere leerling € 100- mee te geven voor vier maal lunch op de piste (en eventueel drankjes en/of extraatjes tijdens de reis en/of de piste).


Paklijst

 • Paspoort of identiteitskaart (noodzakelijk! Vraag, indien nodig, tijdig aan)
 • Pinpas
 • Verzekeringspas (incl. EHIC-kaart*)
 • Voldoende eten en drinken voor de heenreis
 • Kleingeld voor de wc’s onderweg
 • Goede wintersportkleding zoals een skibroek, ski-jas, (waterdichte!)handschoenen, muts, sjaal, dikke sokken en een skibril.
 • Zakgeld voor de lunch op de piste.
 • Busschoenen
 • Goede schoenen voor in de sneeuw (bergschoenen, sneeuwschoenen, hoge waterdichte schoenen o.i.d.).
 • Gewone/sportieve kleding
 • Ondergoed
 • Toiletspullen
 • Handdoek(ken)
 • Pantoffels o.i.d.
 • Iets leuks zoals een instrument en/of een spelletje.
 • Evt. medicijnen, bij gebruik van opiaten zoals sterke pijnstillers of ADHD-medicijnen is er een Schengenverklaring of een medische verklaring nodig (vraag, indien nodig, tijdig aan).
* Zorg ervoor dat uw kind naast de verzekeringspas ook een EHIC-kaart bij zich heeft (Europese gezondheidskaart oftewel een European Health Insurance Card (EHIC)). Met de EHIC heb je recht op noodzakelijke medische zorg in het buitenland. Bij sommige zorgverleners staat deze automatisch op het zorgverzekeringspasje. Is dit niet het geval en heeft uw kind deze kaart nog niet in bezit dan kunt u deze kosteloos aanvragen op www.ehic.nl. De pas ontvang je binnen vier dagen thuis. De EHIC is persoonsgebonden en dient daarom voor elk gezinslid apart te worden aangevraagd. Wat je nodig hebt voor de aanvraag is je verzekeringsnummer en je BSN-nummer.

Verzekering

Gedurende de week geldt de collectieve scholierenongevallenverzekering van de school. Deze reisverzekering heeft ook een wintersportdekking.


Regels voor de reis

Om met elkaar een fijne reis te ervaren, maken we graag een aantal afspraken met elkaar om zo de sfeer optimaal en veilig te houden. Als uitgangspunt nemen we daarbij de algemene schoolregels. Mobiele telefoons zijn echter wel toegestaan en ook handig tijdens deze week. Daarnaast gelden de volgende afspraken:

 • We zijn lid van een groep en wij gedragen ons als zodanig.
 • Wij geven gehoor aan de aanwijzingen van de begeleiders, de chauffeur en andere gezaghebbenden bij hostel, piste, restaurants, ed.
 • Alle programmaonderdelen zijn verplicht, tenzij anders afgesproken met de begeleiders.
 • Tijden worden strikt aangehouden (opstaan, vertrekken, aanwezigheid).
 • We blijven in de avond in de jeugdherberg, tenzij er een groepsactiviteit wordt georganiseerd door de reisleiding. De jeugdherberg mag dus niet worden verlaten zonder toestemming van de begeleiders.
 • ‘s Nachts verstoren wij andermans rust niet.
 • Alcohol en/of drugsgebruik/-bezit is te allen tijden verboden. Óók voor leerlingen die al 18 zijn.
 • We willen er een sportieve en gezonde reis van maken en daar past roken niet bij. Het wordt dus een rookvrije wintersportreis en we rekenen hierbij op ieders begrip en medewerking.
 • Er worden geen luidsprekers meegenomen op deze reis. Muziek luisteren gaat d.m.v. oortjes.
 • Wanneer iemand herhaaldelijk de omgangsregels overtreedt, wordt contact opgenomen met ouders en kan de leerling op eigen kosten naar huis worden gestuurd. Wanneer we bij iemand drugsbezit of -gebruik constateren, wordt die persoon meteen naar huis gestuurd.

Meer informatie

Voor vragen kunt u via de mail contact opnemen met Nienke Roest (n.roest@kgcnijmegen.nl).

Wij kijken erg uit naar een mooie wintersportvakantie met elkaar!