X
GO

Aanmeldingen schooljaar 2021 / 2022

Op het Karel de Grote College was geen sprake van overaanmelding voor de brugklassen schooljaar 2021 / 2022. Er heeft dus geen loting hoeven plaatsvinden. Er zijn op alle niveaus (mavo, mavo / havo, havo, havo / vwo, vwo) nog plaatsen beschikbaar! Belangstellenden kunnen telefonisch contact opnemen via 024 3 820 460. Contactpersonen: Floor schouten (aanname) en Stefan Korstanje (teamleider onderbouw) en de leerlingadministratie. Wanneer telefonisch contact niet lukt, bijvoorbeeld in de avonduren: graag een e-mail met telefoonnummer. Dan nemen wij op de kortst mogelijke termijn contact op: aanname@kgcnijmegen.nl  of post@kgcnijmegen.nl.

Aannamebrochure

Aan tafel bij het Karel de Grote college!
 

De school in beeld in 3 gesprekken: Hoe was het? Hoe is het? Hoe wordt het?”
Eerst kijken we met een leerling en een ouder terug op hun schooltijd op het KGC: hoe was het?
Dan bevragen twee achtstegroepers de voorzitters van de leerlingenraad: hoe is het?
En ten slotte vragen aanstaande ouders waar zij benieuwd naar zijn en wat ze kunnen verwachten: Hoe wordt het?
Luister naar Ardan Aldershof en Ricardo Schenker in gesprek met oud-leerling Mark en zijn moeder; hoor de antwoorden van leerlingen Floor en Ruben op de vragen van Teuntje en Aram uit groep 8 en kijk wat twee aanstaande ouders willen weten van Floor Schouten en Erik Nieuwkoop.
Bekijk hier de volledige versie.

 

“Neem een kijkje in ons schoolgebouw!“

 

Ben je benieuwd hoe het er bij ons uitziet? Neem dan een kijkje in ons schoolgebouw! Kom binnen in onze unieke centrale hal, of in het monumentale aulagebouw – ooit gebouwd voor de universiteit! Stap op het podium van de theaterzaal in een toneelstuk, presentatie of musical. Natuurlijk schuif je even aan in de altijd gezellige kantine en kijk je rond in een aantal lokalen: Frans, textiel en biologie.
Begin de virtuele 360° rondleiding hier!

 

Je bent van harte welkom op het KGC.

Voor informatie over de school, met vragen over de aanname van brugklassers, tussentijdse instroom en onze zorgstructuur kunt u terecht bij: aanname@kgcnijmegen.nl.

 

VRIJESCHOOLLEERLING NEEMT VERRE REIS VAAK VOOR LIEF: ‘HOOFD, HART EN HANDEN IN HARMONIE’


”Ouders en kinderen kiezen hun middelbare school vaak intuïtief, gebaseerd op de sfeer tijdens een bezoek. Dat kan nu niet. Maar je kunt ook principieel kiezen voor bijzonder onderwijs, zoals de vrijeschool. Ouders en leerlingen kiezen heel bewust voor vrijeschoolonderwijs, zo blijkt uit een onderzoek in opdracht van de Vereniging van vrijescholen in 2015.. Meer aandacht voor kunstzinnig onderwijs, toetsen staan minder centraal en de school draagt meer bij aan de spirituele en geestelijke ontwikkeling van de leerlingen. Veel ouders en achtstegroepers noemen die redenen om voor de vrijeschool te kiezen.
Lees het artikel...